Pilihan Kami Ulasan

10 Pilihan Permainan Untuk Wanita #IWD2017

Diolah oleh hang92

Kebanyakkan perempuan yang bermain dengan permainan kita lihat tidak lebih daripada bermain solitaire di komputer atau Candy Crush di telefon bimbit.

Namun sebenarnya memang ada wujud perempuan yang bermain konsol untuk mengisi masa lapang cuma mereka tidaklah se‘hardcore‘ lelaki yang sanggup bermain online dan mengadap selama lebih 3 jam berterusan.

Perempuan secara umumnya mempunyai peratusan lebih besar daripada lelaki dalam permainan ini cuma mereka lebih kepada bermain pada permainan yang lebih kasual.

Permainan kasual boleh termasuk permainan yang berasaskan teka-teki, permainan objek tersembunyi, permainan pengembaraan, permainan arked dan permainan perkataan.

Walaupun kedengaran permainan kasual ini tampak agak mudah tetapi ini tidak bermakna bahawa permainan kasual ini adalah sangat senang. Malah, ada antara permainan in boleh membingungkan kepala.

Di sini kami senaraikan beberapa permainan kasual yang sesuai untuk dimainkan untuk kaum perempuan. Selamat menyambut hari wanita sedunia, wahai wanita engkaulah inspirasi kami.

1 – Harvest Moon : Skytree Village

Platform : Nintendo 3DS

Masa telah berubah di negeri yang dikenali sebagai Oasis of the Harvest Goddess. Pada waktu dahulu ramai orang pernah tinggal di Skytree Village kerana kemakmuran dan kesuburan tanah itu.

Walau bagaimanapun, kuasa Harvest Goddess beransur-ansur berkurangan, lalu tanah menjadi tandus dan kering.

Negeri ini memerlukan bantuan anda untuk memulihkan semangat tujuh Skytrees untuk memberi Harvest Goddess kembali kepada kuasa beliau, dan seterusnya membawa kembali kehidupan ke negeri ini!

2 – Mario Kart 8 Deluxe (belum dikeluarkan)

Platform : Nintendo Switch

Semua orang suka permainan perlumbaan yang hebat, tetapi permainan perlumbaan realistik bukan untuk semua orang. Apabila anda mencari keseronokan, tiada yang lebih menyeronokkan daripada Mario Kart 8.

Perkara yang menarik mengenai Mario Kart 8 adalah bahawa sesiapa sahaja boleh bermain dengannya.

Permainan ini juga menawarkan co-op di dalam perlumbaan Grand Prix supaya anda boleh memenangi pingat emas dengan pasangan.

Kongsikan pengalaman anda bermain permainan ini bersama kami.

3 – Plant vs Zombies Garden Warfare

Platform : PS3, PS4, XB 360 dan XB1

Alami pendekatan terbaharu bahan letupan untuk dengan menggunakan genre RPG, penembak seperti anda yang akan meletupkan zombi.

Banyak tumbuh-tumbuhan dan watak-watak baru di beserta lanskap dan persekitaran yang baru juga.

Ambil mod co-op atau multiplayer dengan pasangan anda sambil menyemai benih kemenangan

4 – Horizon Zero Dawn

Platform : PS4

Rasanya tak perlu kami ulas lagi, cukuplah hype yang anda dengar selama ini

Baca disini untuk mengetahui tentang penceritaan Horizon Zero Dawn

5 – Song of The Deep

Platform : PS4 dan XB1

Song of the Deep adalah permainan pengembaraan yang mengisahkan tentang seorang gadis muda yang misinya untuk mencari ayah dia yang hilang.

Menggabungkan beberapa kemahiran, dan tergantung dengan naratif yang hebat oleh penerbit permainan ini, perjalanan di bawah dasar laut ini akan mencabar pemain untuk meneroka, bereksperimen, dan memerlukan kemahiran untuk menjelajah landskap lautan yang luas.

6 – Zero Time Dilemma

Platform : Nintendo 3DS dan PS Vita

Sembilan peserta eksperimen DCOM yang telah diculik oleh seorang individu bertopeng dikenali sebagai Zero, yang memaksa mereka bermain lambungan duit syiling

Jika mereka menang, mereka dibebaskan tanpa sebarang ingatan tentang apa yang berlaku, dan jika mereka kalah, mereka akan terjaga dalam dalam tiga wad berasingan, dengan setiap pasukan ada di dalam.

Selepas kalah, mereka terpaksa bermain “Permainan Keputusan”, dan mencabut undi untuk salah satu pasukan.

Pada ketika ini, cerita kemudian berkembang ke dalam situasi yang berbeza bergantung kepada pilihan pemain.

7 – Mirror’s Edge Catalyst

Platform : PS4 dan XB1

Baca di sini untuk mengetahui tentang Mirror’s Edge Catalyst

8 – Skyling : Garden Defense

Platform : Xbox One

Bantu seorang wanita muda bernama Bloom untuk memulihkan taman dengan menyentuh setiap persegi tanah di situ. Tetapi berhati-hati, taman-taman telah ditakluki dengan Blight Monsters yang mahu memusnahkan segala-galanya, termasuk Bloom!

Taman-taman ini juga adalah rumah kepada beberapa kucing comel anda yang boleh diambil dan digerakkan. Meletakkan kucing di sekitar jalan untuk menjauhkan Monsters Blight daripada datang.

Kucing ini tidak kisah. Mereka akan tidur di mana sahaja!

 

9 – The Evil Within

Platform : PS3, PS4, XB 360 dan XB1

Semasa menyiasat tempat kejadian pembunuhan beramai-ramai yang mengerikan, Detective Sebastian Castellanos dan rakan-rakannya menghadapi satu kuasa yang misteri dan berkuasa.

Selepas melihat penyembelihan hidup-hidup rakan-rakan pegawainya, Sebastian telah diserang hendap dan dihantuk sehingga tidak sedarkan diri.

Apabila dia sedar diri, dia mendapati dirinya dalam dunia lain di mana makhluk mengerikan bersiar-siar di antara orang mati.

Anda perlu menghadapi keganasan yang tidak dapat dibayangkan, dan berjuang untuk terus hidup, Sebastian perlu memulakan perjalanan menakutkan untuk membongkar apa yang di belakang kuasa jahat ini.

 

10 – Battlefield 1

Platform : PS4 dan XB1

Berlaku pada musim bunga tahun 1918, pemain akan mengawal sebagai watak Zara Ghufran, seteru untuk kaum Badwi dan secara langsung bekerja bersama pegawai perisikan British T. E. Lawrence (lebih dikenali sebagai Lawrence of Arabia)

Zara menyusup untuk menaiki kereta api Ottoman berhampiran yang tergelincir dan mengambil satu manual dengan kod komunikasi Uthmaniyyah.

Walaupun ditangkap oleh Tilkici, seorang pegawai Uthmaniyyah, Zara diselamatkan oleh Lawrence dan beberapa pemberontak Badwi.

Zara dan Lawrence memutuskan untuk menyoal siasat Tilkici mengenai cara untuk menggunakan manual kod untuk memusnahkan Canavar, kereta api perisai Ottoman, ke dalam perangkap.

Jadi apa pilihan anda wahai kaum wanita di Malaysia? Banyak genre telah kami ulas di sini, daripada permainan yang mudah, bercorakkan arked, seram ataupun peperangan. Masing-masing ada kelebihan yang tersendiri.

Maka, beruntunglah bagi kaum lelaki yang mendambakan ciri-ciri seorang pemain perempuan seperti anda, jika anda adalah seorang pemain perempuan yang dalam lingkungan 23 – 30 tahun dan masih bujang, sila hubungi kami untuk pemberian khas sempena hari wanita sedunia ini.

#pilihan #permainan #wanita #ciptaanterindah #wanitaadalahinspirasi #InternationalWomensDay #IWD2017 #SheInspiresMe

Like Facebook Konsol.My untuk mendapatkan info terkini tentang permainan video tanah air.

Bonus