Pilihan Kami Tips

5 Francais Permainan LEGO Pilihan Kami

Staff Astro
Diolah oleh Staff Astro

Sejak 1995, lebih dari 60 tajuk francais permainan LEGO telah dikeluarkan dalam bentuk permainan video. Kami telah memilih 5 tajuk permainan ini yang menjadi pilihan sekiranya anda bercadang untuk membeli permainan video ini untuk diri anda, atau untuk hiburan seisi keluarga anda terutamanya.

1 – LEGO Lord of the Rings

One does not simply walk into Mordor

The Lord of the Rings adalah salah satu filem fantasi yang paling terkenal sepanjang zaman. Dengan begitu banyak kelainan dan plot, trilogi yang menyaksikan pembentukan sebuah kerajaan yang mungkin di kalangan spesies yang berbeza.

Francais LOTR telah jelas menetapkan tahap untuk dicapai oleh bakal filem pada masa hadapan yang bergenre serupa dengannya.

Dalam permainan ini, pemain dikehendaki berperang menentang Orcs, Balrog, Uruk-hai, dan juga Witch King. Pemain juga perlu membentuk persefahaman dengan orang kerdil, bunian, dan halflings.

Anda diberikan watak seperti Aragorn, Frodo, Sam, Gandalf, dan juga Legolas serta 60 watak-watak lain.

Anda akan mendapat kunci dengan setiap kejayaan misi. The LEGO Lord of the Rings akan membawa anda ke perjalanan yang ajaib di seluruh kerajaan yang berbeza daripada Middle Earth.

Gunakan Palantir untuk melompat merentasi seta pelbagai lagi jalan cerita. Mengumpul barang-barang yang berbeza dan membina hubungan bersama-sama untuk mencipta sesuatu yang baru.

Menggunakan pelbagai koleksi senjata untuk digunakan melawan kuasa-kuasa jahat Sauron seperti legenda Cahaya Earendil serta Elven menggunakan busur dan pedang.

2 – LEGO Jurassic World

If something chase you.. RUN

Apabila francais filem Jurassic Park yang pertama telah ditayangkan buat pertama kali kepada orang ramai pada tahun 1993, ia membuka pintu kepada daya tarikan kanak-kanak kepada makhluk prasejarah.

Dengan permainan video LEGO Jurassic World, keluarga anda kini boleh mengenang kembali keseronokan filem Jurassic yang pertama bersama-sama dengan Lex dan Tim, Dr. Grant , Ellie dan Dr Malcolm.

Permainan ini meletakkan anda dalam menjaga keperluan dinosaur anda sendiri. Apakah yang akan terjadi sekiranya anda menjadi mangsa kepada dinosour ini? Bagaimana pula jika Compy menjadi ganas?

Permainan ini membolehkan anda untuk mengumpul barang berharga LEGO. Maka, anda boleh mencuba pelbagai uji kaji DNA yang anda kumpulkan.

Menjadi seperti Dr. Henry Wu yang mewujudkan lebih banyak spesies baru. Anda juga boleh membuat dinasour yang lebih baik, lebih bijak dan lebih licik daripada Indominus Rex.

Meneroka Isla Sorna dan Isla Nublar dan cuba untuk menyelesaikan misi-misi percuma di sepanjang perjalanan.

Mengacah Raptors,memberi makan Brachiosaurus, terbang dengan pterodactyls, bersembunyi dari Megalosaurus. Apa sahaja yang anda putuskan untuk dilakukan, segala-galanya adalah betul-betul di hujung jari anda.

 

3 – LEGO Harry Potter

Wingardium Leviosa

Tidak dinafikan salah satu filem yang paling berjaya ialah francais filem fantasi adalah siri Harry Potter.

Hari ini, hampir setiap kanak-kanak lain mahu menjadi seperti Harry dengan dapat membuat sihir dan melawan kejahatan dengan kesungguhan beliau.

The LEGO Harry Potter : membolehkan kanak-kanak bermain watak Harry, Ron, atau Hermione serta lebih daripada seratus watak-watak lain.

Adakah anda ingin menjadi Dumbledore? Bagaimana pula Profesor Snapes? Permainan ini melihat anda mengenang kembali kehidupan Harry di sekolah ajaib Hogwarts.

Menjelajah lebih banyak persekitaran interaktif permainan seperti istana Hogwarts, kampung Hogsmeade lorong Diagon, dan juga Hutan Larangan.

Cuba untuk belajar seni sihir dengan menghadiri kelas pelajaran anda, mengamalkan bagaimana untuk membuang mantra, menguasai seni terbang pada batang penyapu, dan juga mencampurkan pelbagai ramuan sihir.

Menyelesaikan semua tugas-tugas diberikan untuk mendapatkan mata. Permainan video boleh dimainkan dalam mod cerita pemain tunggal atau mod co-op.

Terdapat juga misi yang boleh disiapkan agak mudah. Jika ada satu perkara yang anda akan belajar daripada permainan, ia adalah semua tentang menjadi apa yang kita rasakan mustahil.

4 – The LEGO Movie

Everything is AWESOME

Apabila The LEGO Movie telah dikeluarkan pada 2014, tiada siapa yang menjangka ia akan menjadi hit. Seharusnya, semua orang tahu LEGO itu sendiri adalah sebagai mainan, bukan sebagai jenama filem.

Permainan ini adalah adaptasi yang sama seperti versi filem itu. Anda bermain sebagai Emmet, yang mematuhi undang-undang di dunia LEGO. Bayangkan anda disalah anggap sebagai penyelamat dunia yang kononnya dapat ditakluki daripada seorang yang kejam dan jahat.

Tugas anda adalah untuk membimbing Emmet sepanjang perjalanannya.

5 – LEGO Marvel Super Heroes

A genius billionaire playboy philanthropist

Jika anda sentiasa mahu bermain peranan sebagai Iron Man oleh Tony Stark atau Dr. Bruce Banner The Hulk atau mana-mana watak lain dalam Marvel Universe termasuk Captain America, X-Men, Spiderman, Thor, dan lain-lain lagi, maka LEGO Marvel Super Heroes adalah permainan video untuk anda.

Jika anda lebih suka memainkan peranan sebagai Magneto, Doktor Doom, Loki, Red Skull, atau mana-mana watak jahat Marvel, permainan video LEGO membolehkan juga untuk anda menjadi orang jahat.

Sekarang, anda boleh bermain dengan semua rakan-rakan anda dengan menggunakan keupayaan ‘multiplayer’ PlayStation 4 supaya setiap rakan-rakan anda boleh memainkan peranan yang berbeza dalam Marvel Universe.

Cari pelbagai lokasi ikonik. Terokai Xavier Mansion, Kerajaan Asgard atau Avengers Tower yang terkenal serta Asteroid M dan lain-lain lokasi Marvel.

Nasib Marvel Universe kini terletak sepenuhnya di tangan anda.

Ada apa-apa maklumat yang kami terlepas? Kongsikan pendapat anda di Facebook , Twitter ataupun Instagram kami.

LIKE dan SHARE Facebook Konsol.My jika anda menyukai info terkini tentang permainan video di Malaysia