Berita

Nissan GT-R Dikawal Menggunakan DualShock Untuk Mempromosikan ‘Gran Turismo Sport’

Gran Turismo Sport
Carlos Afifi
Diolah oleh Carlos Afifi

Pelumba profesional Jann Mardenborough baru-baru ini mendapat peluang untuk merasai impian setiap penggemar Gran Turismo: beliau memandu sebuah kereta sebenar dengan menggunakan pengawal DualShock 4 dari atas sebuah helikopter.

Kereta model Nissan GT-R itu diubahsuai dan dikenali sebagai GT-R / C, yang diubahsuai untuk meraikan tahun ke-20 penglibatan Nissan dengan Gran Turismo dan pelancaran GT Sport yang akan datang.

gran-turismo-sport-helikopter

Kereta ini dilengkapi dengan empat robot – satu untuk mengawal stereng, transmisi, brek dan throttle – dan komputer mikro untuk menerima arahan dari DualShock yang tidak diubahsuai.

Komputer mikro itu bertanggungjawab untuk membaca isyarat kayu analog dan butang dan menghantar isyarat kepada sistem ubahsuai yang telah dipasang di dalam kereta.

gran-turismo-sport-ps4

Di atas helikopter, Mardenborough mendapat bantuan daripada sensor dan paparan di kokpit yang menunjukkan kelajuan GT-R / C. Pada pusingan terpantas yang mengambil masa satu minit 17.47 saat, GT-R / C mencapai kelajuan tertinggi 211 km/j dan purata 122 km/j.

Mardenborough menyifatkan acara itu sebagai “sekali dalam seumur hidup, pengalaman yang benar-benar epik.” Nissan juga akan menggunakan kereta itu dalam lawatan ke sekolah rendah dan menengah di UK tahun depan untuk menggalakkan kerjaya masa depan di STEM.

Sumber: engadget

Anda mungkin berminat untuk membaca artikel berkaitan seperti ini di konsol.my

Lihat Senarai Kereta Dan Litar Bagi Permainan Permainan Gran Turismo Sport Disini

Demo Gran Turismo Sport Dilancarkan Tengah Malam Ini, Saiz Fail Adalah 43GB

Demo Selama 4 Hari Untuk Gran Turismo Sport Akan Bermula Pada 10 Oktober Ini

PlayStation 4 Slim 1TB Gran Turismo Sport Telah Sedia Untuk Dipasarkan 18 Oktober Ini

Ada apa-apa maklumat yang kami terlepas? Kongsikan pendapat anda di Facebook Twitter ataupun Instagram kami.

LIKE dan SHARE Facebook Konsol.My jika anda menyukai info terkini tentang permainan video di Malaysia.