Imbasan Pilihan Kami

Playstation 3 : 10 Permainan Pilihan Kami – Bhgn 2

Staff Astro
Diolah oleh Staff Astro

Baru-baru ini kami ada mengeluarkan sedikit ulasan tentang 10 pilihan permainan oleh kami pada platform PS3. Rata-rata komen daripada pengunjung FB konsol.my ada bersetuju dan ada yang tidak bersetuju dengan pilihan kami.

Maka, kami telah mengeluarkan sebuah lagi artikel mengenai 10 permainan pilihan kami untuk bahagian ke-2 dimana pilihan ini merupakan tambahan pada bahagian pertama.

Baca di sini jika anda ingin mengetahui 10 permainan pilihan kami pada platform PS3 bahagian pertama

Oleh itu, kami senaraikan permainan yang terbaik bagi anda yang masih menggunakan PS3 dirumah.

1 – Battlefield 4

Kempen pemain tunggal Battlefield 4 ini berlaku semasa fiksyen Perang 2020. Ketegangan antara Rusia dan Amerika Syarikat tidak dapat dielakan lagi disebabkan oleh perang dingin antara kedua-dua negara yang telah berlaku selama enam tahun.

Selain itu, China juga sedang diambang perang, anda bermain sebagai Laksamana Chang, antagonis utama, merancang untuk menggulingkan kerajaan China.

Jika Chang berjaya, Chang akan mempunyai sokongan penuh daripada pihak Rusia, untuk membantu perang antara China dan Amerika Syarikat.

Selain itu pemain juga mengawal Sgt. Daniel “Reck” Recker, misi utama adalah untuk membawa pulang Dimitri “Dima” Mayakovsky.

2 – FIFA 12

Tiga perubahan permainan yang penting telah dilaksanakan pada FIFA 12 ; menggunakan animasi daripada Engine Impact, taktikal bertahan yang baru, dan ketepatan untuk menggelecek.

Engine Impact meningkatkan sistem animasi yang maju serta baru bersama-sama dengan fizik perlanggaran untuk menghasilkan keputusan yang berbeza bergantung kepada pemain dan kekuatan fizikal yang terlibat.

Kesan Engine Impact ini juga secara langsung memberi kesan kecederaan yang dialami oleh pemain semasa dalam sesuatu perlawanan.

3 – COD4: Modern Warfare

Pada tahun 2011, perang saudara telah terjadi di Rusia antara kerajaan dan penduduk tempatan yang berusaha untuk memulihkan Rusia.

Sementara itu, sebuah kumpulan pemisah yang diketuai oleh Khaled Al-Asad merampas kuasa negara “kecil tetapi kaya dengan minyak” di Timur Tengah melalui rampasan kuasa.

4 – Dead Space 2

Permainan bermula di dalam kapal angkasa Sprawl, stesen ruang yang padat dengan penduduk sekitar Titan, salah satu daripada bulan-bulan Zuhal.

Isaac Clarke dibangunkan daripada tidur tanpa memori selama 3 tahun yang lalu dan wabak Necromorph sudah merebak mengancam kehidupan orang di sana.

5 – Assassin’s Creed 4: Black Flag

Sampel yang diambil daripada Desmond Miles ‘di saat-saat selepas kematiannya telah membolehkan Abstergo Industries untuk terus meneroka genetik menggunakan Animus.

Watak pemain yang tidak dinamakan diupah oleh Abstergo untuk mengimbas kembali Edward Kenway, lanun abad kelapan belas, bapa kepada Haytham Kenway dan datuk kepada Ratonhnhaké.

6 – The Walking Dead

Watak-watak dalam permainan datang untuk memanggil zombi “the walkers”, kerana kelambatan pergerakan mereka.

Walaupun pada mulanya anda berfikir bahawa hanya gigitan oleh zombie adalah satu-satunya cara untuk menjadi dijangkiti, rupanya anda salah kerana anda dapati bahawa salah satu cara untuk menjadi zombie ialah apabila berlaku kematian tanpa mengira cara mati. — semua orang boleh menjadi zombie

Seperti siri komik dan televisyen, permainan ini berlatarbelakangkan negeri Georgia.

7 – Super Street Fighter IV: Arcade Edition

Super Street Fighter IV: Arcade Edition adalah satu kemaskini untuk Super Street Fighter IV, yang dikeluarkan pada tahun 2011 untuk Microsoft Windows, PlayStation 3 dan Xbox 360.

Versi ini ini bertujuan untuk membawa penambahbaikan dari versi arked Super Street Fighter IV. SSFIV: AE memperkenalkan watak-watak baru Yun dan Yang, dan menjadikan watak-watak yang tersembunyi sebelum ini seperti Evil Ryu dan Oni boleh dipilih sebagai watak pilihan.

Permainan ini telah dijual sebanyak 400,000 unit di seluruh dunia pada bulan Disember 2011, dan 1.1 juta pada September 2014.

Pada April 2012, sebelum pengumuman Ultra Street Fighter IV, pengurus komuniti Capcom Seth Killian telah mengumumkan bahawa Edition Arcade akan menjadi versi akhir siri Street Fighter IV.

Jadi tak salah untuk mencuba permainan ini

8 – Red Dead Redemption

Permainan bermula pada tahun 1911, di mana John Marston, bekas penjenayah, diculik dari keluarganya oleh Biro Penyiasatan. Mereka menyatakan Marston akan diberikan pengampunan jika dia membawa anggota geng lamanya ke muka pengadilan.

Marston bersetuju dan memutuskan untuk mengesan Bill Williamson, yang kini mengendalikan kumpulan geng sendiri. Marston berlawan dengan Williamson di kubu kuat beliau, Fort Mercer

Marston dan kumpulannya kemudian menguasai kubu dan mengalahkan geng Williamson dan mendapati bahawa Williamson telah melarikan diri ke Mexico untuk mendapatkan bantuan daripada Javier Escuella, seorang lagi ahli bekas kumpulan Marston ini.

9 – Batman: Arkham City

Pada sidang media yang diadakan, Bruce Wayne mengisytiharkan peperangnya terhadap Arkham City kerana tentera upahan Tyger menangkap dan memenjarakan beliau dalam Arkham City.

Joker juga mendedahkan bahawa hospital Gotham telah diracuni dengan darah yang dijangkiti itu, menjadikan Batman terdesak untuk menyelamatkan dirinya dan rakyat yang tidak berdosa.

10 – The Last Of Us

Pada September 2013, wabak mutan Cordyceps mengubah manusia menjadi raksasa yang memerlukan daging manusia selepas mereka dijangkiti.

Di pinggir bandar Texas, Joel melarikan diri dari kacau bilau dengan adiknya Tommy dan anak perempuannya Sarah. Semasa mereka melarikan diri, Sarah ditembak oleh askar dan mati di tangan Joel.

Dua puluh tahun yang berikutnya, kebanyakan kawasan telah dimusnahkan oleh jangkitan. Mangsa jangkitan tinggal di zon polisi kuarantin, penempatan bebas, dan ada wujudnya kumpulan nomad.

Joel bekerja sebagai penyeludup dengan pasangannya Tess di Boston, Massachusetts iaitu zon kuarantin. Apa yang berlaku selepas itu?

Tuntasan

Ini adalah antara pilihan kami. Jika anda ada pilihan anda sendiri maka sudah tentu permainan itu membawa makna yang tersendiri kepada anda.

Ada apa-apa maklumat yang kami terlepas? Kongsikan pendapat anda di Facebook , Twitter ataupun Instagram kami.

LIKE dan SHARE Facebook Konsol.My jika anda menyukai info terkini tentang permainan video di Malaysia.