Berita

Siri Animasi Assassin’s Creed Dalam Perancangan Untuk Ditayangkan Di Netflix

assassins-creed-altair-ezio-connor-edward
Carlos Afifi
Diolah oleh Carlos Afifi

Pembikin dan pengeluar siri animasi Castlevania yang dinantikan di Netflix, Adi Shankar, telah mendedahkan sedikit tentang projeknya yang akan datang: siri animasi yang ditetapkan dalam dunia Assassin’s Creed.

Shankar mengumumkan berita itu di laman Facebook awal hari ini, di mana beliau mendedahkan bagaimana Ubisoft mendekati beliau untuk menawarkan idea dunia Assassin’s Creed dan mencipta cerita asal yang ditetapkan kepada siri animasi.

Pengeluar Hollywood itu terkenal dengan karyanya seperti Dredd , The Grey, dan Lone Survivor. Beliau juga telah menghasilkan sejumlah projek seperti The Punisher: Dirty Laundry, James Bond: In Service of Nothing, dan versi pendek Power Rangers yang matang dan serius.

Kami yakin bahawa pendedahan ini berasal daripada ura-ura siri televisyen Assassin’s Creed yang pernah diumumkan oleh Aymar Azaizia dari Ubisoft pada Mac lalu. Siri ini nampaknya masih dalam pengeluaran awal. Tiada tarikh pelepasan, pelakon, rangkaian, atau sebarang butiran lain dinyatakan.

assasins-creed-the-movie

Filem Assassin’s Creed yang dibintangi oleh Michael Fassbender dan Marion Cotillard yang ditayangkan tahun lalu boleh dikatakan agak mengecewakan, tetapi ia masih mencecah USD240 juta di seluruh dunia, berbanding bajet pengeluaran USD125 juta.

Ubisoft juga memperkenalkan permainan seterusnya dalam siri ini, Assassin’s Creed: Origins, semasa acara E3 tempoh hari. Siri kali ini akan ditetapkan di Mesir pada tahun 49 Sebelum Masihi dan akan hadir ke pasaran pada 27 Oktober di PS4, Xbox One, dan PC.

Sumber: CogConnected

Ada apa-apa maklumat yang kami terlepas? Kongsikan pendapat anda di Facebook Twitter ataupun Instagram kami.

LIKE dan SHARE Facebook Konsol.My jika anda menyukai info terkini tentang permainan video di Malaysia.