Pilihan Kami Tips

Pilihan Terbaik Permainan Wii Untuk Kanak-Kanak

Staff Astro
Diolah oleh Staff Astro

Dimana keindahan dan keseronokkan bekeluarga jika anak-anak sentiasa leka dengan tablet?

1 – Super Mario Bros

Jika anda dilahirkan pada tahun 70-an-an hingga 80-an, kami pasti anda masih ingat watak ikonik iaitu Mario dan Luigi berjalan dan melompat ke atas halangan untuk cuba menyelamatkan Princess Peach dari cengkaman Bowser dan membantu membawa keamanan ke Mushroom Kingdom.

Sekarang, anda boleh mengenang kembali kenangan dengan Mario Bros khusus untuk Wii. Perkara yang baik tentang permainan ini adalah bahawa sehingga 4 orang boleh bermain pada masa serentak – dua akan bermain menjadi Mario atau Luigi dan dua yang lain akan bermain sebagai pembantu.

Untuk melakukan ini, anak anda hanya akan mengoncang Wii atau Nunchuk dan Mario akan melambung tinggi seperti burung. Adakah kami telah menyebut bahawa Mario kini boleh berubah, bukan ke bentuk Super Mario, tetapi Penguin Mario?

Apa yang kami suka tentang hal itu – Ia adalah satu permainan yang direka bukan sahaja untuk kanak-kanak tetapi juga orang dewasa yang membesar bermain dengan D-pad tahun 80-an Mario Bros.

Ini bermakna bahawa seluruh keluarga sebenarnya boleh menyertai dalam keseronokan.

2 – Mario Kart

Ada sesuatu tentang perlumbaan kereta yang benar-benar mengujakan. Walaupun kami bukan seorang pengikut F1, kami cukup yakin bahawa kami kadang-kadang teringin untuk menekan pedal dan mencapai 0-100km/j dalam 1.6 saat.

Pokoknya adalah bahawa hampir semua orang suka memandu; walaupun kanak-kanak. Dan kita tidak boleh memikirkan cara yang lebih baik untuk mengajar kanak-kanak bagaimana untuk berlumba dan berseronok pada masa yang sama bermain permainan Mario Kart Wii.

Kami mengesyorkan pemain untuk menggunakan roda Wii untuk merasakan perlumbaan kart yang sebenar, walaupun alat kawalan jauh Wii standard boleh digunakan untuk memandu mana-mana watak dalam francais Super Mario Bros ini.

Pemain akan memilih Mario, Luigi, Princess Peach, Toad, Bowser, atau Boom Boom sebagai watak dimainkan mereka, terdapat banyak watak untuk dipilih. dengan pelbagai ciri akan membuatkan 4 individu ini teruja dan seronok.

3 – Just Dance 2016

Just Dance 2016 mempunyai beberapa single hit terbaru dan trek muzik yang menguasai gelombang radio sejak Januari tahun 2016.

Ia mempunyai beberapa muzik hit dari sensasi nyanyian paling hangat dalam industri seperti Lady Gaga, Black Eyed Peas, One Direction, dan Selena Gomez serta ramai lagi penyanyi lain.

Anak anda boleh menari mengikut rentak muzik daripada artis ini dan juga boleh mengajak rakan-rakannya, di mana sahaja mereka berada di seluruh dunia, untuk pertandingan dengan mod World Dance Floor Just Dance ini.

Atau, jika anak anda mahu mempunyai satu pertandingan menyanyi, dia boleh hanya memilih mod Karaoke dan memeriksa siapa yang mempunyai vokal terbaik dalam rumah tersebut.

Bagi peminat kecergasan atau suka berpeluh ini adalah permainan yang baik untuk anda.

4 – Go Vacation

Teringin mempunyai percutian keluarga di pulau tropika yang indah tetapi anda tidak mahu meninggalkan rumah anda? Kini anda boleh dengan Go Vacation Wii.

Ini permainan video yang meletakkan pemain dalam sebuah pulau khayalan, Kawawii. Pengembaraan yang berbeza hanya menunggu untuk ditemui.

Idea keseluruhan permainan ini adalah untuk anak anda atau seluruh keluarga anda untuk pergi bercuti di pulau ini, membina villa anda sendiri, memandu di dalam kereta anda sendiri, atau melakukan apa sahaja yang anda mahu pada Kawawii.

Terjun payung, berakit , menunggang kuda, memancing laut dalam, memancing atau menyelam. Menunggang jet ski dan meneroka pantai di pulau itu.

Go Vacation membolehkan sehingga 4 individu boleh bermain pada masa yang sama dan masing-masing boleh melakukan perkara mereka sendiri pada Kawawii.

Walaupun pengawal Wii biasa akan melakukan dengan baik dalam mengawal tindakan yang berbeza dalam permainan, kami mengesyorkan untuk menggunakan Wii MotionPlus, Wii Balance Board, atau Wii Zapper untuk bermain dengan lebih seronok.

5 – Super Smash Bros. Brawl

Pertama kali dikeluarkan pada tahun 1999, Super Smash Bros. terbukti mendapat sambutan serta merta di kalangan peminat Nintendo kerana ia menyediakan platform di mana mereka boleh menguji watak yang berbeza dari francais permainan yang berbeza daripada Nintendo terhadap satu sama lain.

Ia adalah salah satu siri permainan crossover terbaik yang menyaksikan Mario dari Super Mario Bros, Pikachu dari Pokemon, Link dari The Legend of Zelda, Fox McCloud dari Star Fox, Kirby dari siri Kirby, dan Samus Aran dari Metroid yang dimainkan semua di masa yang sama dalam francais permainan tunggal.

Permainan ini mempunyai 39 pilihan watak untuk dimainkan dalam 41 peringkat yang berbeza.

6 – Lego Star Wars: The Complete Saga

Jika anda mampu untuk menonton Episod asal III Star Wars, mungkin anda juga bertanya pada diri anda dimana Episod I dan II?

Untuk membantu menyedarkan anak anda mengenai keseluruhan episod Star Wars, anda akan perlu menunjukkan dia 6 episod pertama. Malangnya, ini akan menjadi agak membosankan dan meletihkan. Cara yang lebih baik adalah untuk berikan dia Lego Star Wars: The Complete Saga untuk Wii.

Baca disini untuk mengetahui permainan video LEGO pilihan kami

Ia mungkin tidak menjadi 100% seperti adaptasi rasmi karya George Lucas tetapi ia akan membantu memberikan sedikit sebanyak maklumat yang anak anda perlukan untuk memahami tentang The Force Awakens.

The Complete Saga mempunyai lebih daripada 160 watak-watak baru, setiap yang boleh disesuaikan sepenuhnya mengikut pilihan anak anda.

Terdapat versi baru yang lebih baik daripada tentera, juga, termasuk tambahan kuasa dan mod Cabaran yang benar-benar cool. Untuk bermain dengan permainan Wii, kawalan akan dimulakan oleh teknologi input gerakan-sensitif yang telah menjadi sinonim dengan Wii.

7 – Lego Batman 2: DC Super Heroes

Lego Batman 2: DC Super Heroes menampilkan Batman, Robin, Superman, Wonder Woman, Green Lantern, Joker dan Lex Luthor dengan menggunakan pelbagai alat yang ada pada diri masing-masing.

Anak anda boleh menaiki Batmobile atau juga terbang menggunakan Batwing ataupun memakai Power Suit untuk Batman atau Cannon Hazard untuk Robin.

Mengapa tidak mencuba penglihatan haba Superman? The Joker, Lex, dan kuncu-kuncu mereka pasti tidak akan berpeluang untuk berhadapan dengan anak anda yang handal menembak — ehemm

Baca disini untuk mengetahui permainan video LEGO pilihan kami

8 – Sonic SEGA All-Stars Racing

Walaupun Sonic Hedgehog bukan watak rasmi Nintendo, ianya merupaka ikon kepunyaan SEGA. Namun ia tetap salah satu daripada watak-watak permainan terbaik dan diminati sepanjang zaman.

Malah, di kalangan pemain video, tiada siapa yang boleh mengalahkan kelajuan Sonic. Anak-anak kini boleh bermain Sonic dalam perlumbaan klasik ke garisan penamat bersama-sama dengan 20 watak-watak lain daripada francais lain SEGA ini.

Ia mempunyai 3 mod permainan – Grand Prix, Time Attack, dan Arcade dan boleh dimainkan oleh 4 pemain pada satu masa atau sehingga 8 pemain dalam talian.

Setiap watak mempunyai kenderaan unik untuk memandu dan masing-masing boleh mengambil senjata yang bertaburan di seluruh trek perlumbaan. SEGA All-Stars Racing sebenarnya mengingatkan kita kepada permainan lain, Crash Bandicoot yang mempunyai permainan yang sama.

Jika anak-anak anda ingin mengalami keseronokan sebenar memandu, maka mengapa kamu tidak mencuba permainan ini.

Like Facebook Konsol.My untuk mendapatkan info terkini tentang permainan video tanah air.