Ulasan

Watak Baru Yang Kita Perlukan Di Mario Kart Nintendo Switch

Staff Astro
Diolah oleh Staff Astro

Kebanyakkan daripada kita teruja untuk menantikan ketibaan Nintendo Switch yang baru di Malaysia, namun sebenarnya di hujung hati kita tersimpan suatu niat agar pihak Nintendo memasukkan beberapa watak baru dalam permainan Mario Kart untuk Nintendo Switch ini.

Kami daripada Konsol.My ingin menyatakan tuntutan secara terbuka agar pihak Nintendo boleh menimbangtarakan beberapa cadangan watak yang kami rasakan perlu diwujudkan untuk mencapai lebih keseronokkan dan cabaran kepada pemain.

Minta-mintalah pihak Nintendo faham Bahasa Melayu agar dapat memenuhi tuntutan daripada rakyat marhaen seperti kami ini. Dan mana tahu watak-watak yang kami cadangkan ini pihak Nintendo akan masukkan ke dalam Super Smash Bros pula.


Professor E. Gadd

Profesor Elvin Gadd, sering dipendekkan kepada Profesor E. Gadd, adalah saintis pertama yang terdapat dalam permainan Mansion dan pengasas Luigi daripada Gadd Sains, Incorporated.

Dia sentiasa berkata-kata dengan bahasa yang susah difahami (dibekalkan oleh Kazumi Totaka, yang mengambil inspirasi daripada “Animalese” Animal Crossing ).

Namanya berasal dari sumpah cincang “egad!”, sesuatu yang  berkata dengan penuh kekaguman atau kejutan.

Baca Di Sini Untuk Pilihan Terbaik Permainan Nintendo Wii Untuk Kanak-Kanak


Kamek

Kamek adalah, Magikoopa lagi berkuasa lama dan penasihat jelas kepada Bowser (atau sekurang-kurangnya ahli berpangkat tinggi dalam Koopa Troop).

Beliau berkhidmat sebagai antagonis sekunder dalam siri Mario, bersama Bowser Jr. Beliau juga adalah pemimpin Baby Bowser, nama Kamek datang dari nama bagi spesies Magikoopa di Jepun : Kamekku (カ メ ッ ク), yang berasal dari Kame, perkataan Jepun untuk “penyu”


Nabbit

Nabbit adalah watak yang pertama kali muncul sebagai musuh dalam New Super Mario Bros U dan watak dimainkan di New Super Luigi U.

Nabbit adalah seorang pencuri yang mencuri barang-barang. Beliau adalah arnab ungu dengan mata bulat, telinga panjang, dengan anggota badan hitam.

Beliau juga memakai sapu tangan putih dengan lukisan mulut yang besar dengan gigi tajam, sama dengan topeng Bowser Jr, serta kasut oren dan sarung tangan putih.


Plessie

Plessie agak besar, nothosaur baik yang memulakan kerjayanya di Super Mario 3D World. Ia membantu Mario, Luigi, Princess Peach dan Toad membawa mereka ke satu tahap yang lain, sama dengan Dorrie masuk lebih awal Super Mario permainan.


Fawful

Fawful (juga dikenali sebagai Lord Fawful. Beliau adalah antagonis sekunder Mario & Luigi: Superstar Saga dan antagonis utama Mario & Luigi: Bowser Inside Story.

Namanya berasal dari perkataan “guffaw” (istilah yang merujuk kepada ketawa, sombong dan takbur)


Poochy

Poochy adalah anjing yang telah muncul di seluruh francais Yoshi. Beliau boleh didapati dalam tahap tertentu dan berfungsi sebagai pembantu pada platform untuk lebih selamat.

Poochy boleh berjalan atas muka bumi berbahaya, seperti kawasan berduri dan lava. Beliau mempunyai kot belang dengan lidah yang panjang merah, bibir yang kelihatan sama dengan itik, dan merah (kuning Woolly World karya seni Yoshi beliau) bola pada akhir ekornya.

Dia sentiasa menyalak semasa dia berjalan.

Baca di sini untuk mengetahui tentang permainan POOCHY AND YOSHI’S WOOLLY WORLD

King Bob-omb

King Bob-omB (sebelum ini dikenali sebagai Big Bob-OMB) telah dilantik untuk menjadi bos pertama untuk berjuang dalam permainan Super Mario 64 untuk menjaga Power Star.

Selepas debut, Raja Bob-OMB menjadi bos dalam permainan, khususnya permainan seperti Mario Party 9 dan Mario & Luigi

Paper Mario

Paper Mario, yang dikenali di Jepun sebagai Mario Story (マ リ オ ス ト ー リ ー Mario Sutōrī?) dan asalnya dikenali sebagai Super Mario RPG 2, adalah permainan video berperanan yang dibangunkan dan diterbitkan oleh Nintendo untuk konsol permainan Nintendo 64.

Ia pertama kali dikeluarkan di Jepun pada 11 Ogos 2000, di Amerika Utara pada 5 Februari 2001, dan di Eropah dan Australia pada 5 Oktober, 2001.

Paper Mario dikeluarkan semula untuk Konsol Wii Nintendo pada bulan Julai 2007 dan juga Konsol Wii U pada tahun 2015.

Like Facebook Konsol.My untuk mendapatkan info terkini tentang permainan video tanah air.

Bonus