Imbasan

Xbox 360 – Pilihan Kami Untuk Permainan Tembak Menembak

Staff Astro
Diolah oleh Staff Astro

Buat anda semua yang masih mempunyai Xbox 360 di rumah, anda pernah cuba ke permainan ini?

Mari jenguk senarai pilihan kami untuk permainan tembak menembak ni.

1 – Gravity Gun – The Orange Box

Half-Life 2 adalah permainan yang memberi tumpuan kepada persekitaran dan perjalanan yang luas.

Dalam permainan, Gordon Freeman dan watak-watak lain melarikan diri dari bandar 17 ke padang gurun berikutan peristiwa penutupan Episode One.

Permainan ini telah dipuji kerana persekitaran baru dan ciri-ciri dan diterima dengan baik oleh para pengkritik.

2 – Sunset Overdrive

Pada 13 Julai 2027, syarikat FizzCo mengeluarkan minuman tenaga yang baru, OverCharge Delirium XT  (juga dikenali sebagai OCD), eksklusif di Sunset City.

Dalam usaha untuk menjual OCD lebih cepat, FizzCo melangkau protokol peraturan kesihatan, seterusnya menyebabkan sesiapa yang minum ia bertukar menjadi mutan berbadan ganas dikenali sebagai Overcharge Drinker (OD).

Dalam usaha untuk menutup penipuan, FizzCo mendakwa bahawa virus yang telah pecah dan mengkuarantin seluruh bandar, menghalang sesiapa sahaja daripada memasuki atau keluar.

3 – Resident Evil 4

Semasa di kampung, Leon ditangkap oleh ketuanya, Bitores Mendez, dan disuntik dengan parasit fikiran kawalan dikenali sebagai Las Plagas. Dia mendapati dirinya ditawan oleh Luis Sera, bekas penyelidik Los Illuminados.

Kedua-dua bekerja bersama-sama untuk melarikan diri, tetapi kemudian dengan cepat pergi secara berasingan. Leon mendapati bahawa Ashley berada di sebuah gereja, dan kemudian dia pergi menyelamatkan beliau.

Kedua-duanya melarikan diri dari gereja selepas Osmund Saddler, pemimpin Illuminados, mendedahkan rancangannya untuk menggunakan Plaga dan disuntik ke dalam Ashley untuk menggunakan dia untuk menyuntik Presiden Amerika Syarikat dengan “sampel” (a Master Plaga )

Selepas membunuh Mendez, Leon dan Ashley cuba berlindung di istana tetapi diserang.

4 – Perfect Dark Zero

Perfect Dark Zero terjadi pada tahun 2020 di mana sebahagian besar dunia dikawal oleh syarikat-syarikat gergasi. Yang paling ketara daripada syarikat-syarikat ini adalah dataDyne, yang diketuai oleh Zhang Li, dan Institut Carrington, yang diketuai oleh Daniel Carrington.

Pemain utama dikenali sebagai Joanna Dark, seorang pemburu upahan bekerja dengan bapanya Jack Dark dan penggodam komputer Chandra Sekhar.

5 – Fallout 3

Tidak seperti tajuk sebelumnya siri ini, Fallout 3 dimainkan dari perspektif orang pertama (FPS), seperti tajuk lain oleh syarikat Bethesda, walaupun pemain mempunyai pilihan untuk menukar antara ini atau perspektif orang ketiga pada bila-bila selepas peringkat awal permainan.

Walaupun banyak unsur-unsur digunakan dari tajuk sebelumnya, seperti sistem khas, pertempuran kali ini dimainkan secara berbeza, manakala ciri-ciri baru ada dimasukkan ke dalam siri ini.

6 – Duke Nukem Forever

Dua belas tahun, setelah Duke menyelamatkan bumi dari pencerobohan asing, Duke Nukem telah menjadi ikon di seluruh dunia, dan telah mencapai kemasyhuran yang besar dari perbuatan berani beliau.

Dalam perjalanan ke acara itu, Duke menyaksi berita yang disiarkan bahawa makhluk asing sekali lagi datang menyerang.

Tidak seperti pertemuan sebelumnya, makhluk asing pada mulanya kelihatan aman dan pada mulanya seolah-olah tidak menimbulkan bahaya kepada Bumi. Namun ianya terjadi sebaliknya.

7 – Bulletstorm

Bulletstorm berlaku pada abad ke-26, di mana alam semesta dikawal oleh Gabungan Planet. Grayson Hunt adalah pemimpin Dead Echo, pasukan ops hitam di bawah perintah Star General Sarrano.

Dead Echo membunuh seorang lelaki yang dikenali sebagai Bryce Novak. Sejurus selepas itu, mereka mendapati Novak adalah seorang wartawan awam, dokumentasi kematian orang awam yang disebabkan oleh Dead Echo.

Menyedari mereka telah ditipu oleh Sarrano, Grayson dan pasukan padang pasir beliau menjadi lanun dan melarikan diri daripada tentera Sarrano ini.

8 – Gears of War

Gear of War berplatformkan permainan penembak orang ketiga.

Siri ini memberi tumpuan kepada menggunakan perlindungan untuk taktikal melibatkan diri musuh dalam peperangan untuk mengelakkan mengambil kerosakan.

Tetapi terdapat kerosakan di dalam permainan ini, sebenarnya pemain boleh menembak secara membuta tuli dan tidak tepat pada lawan mereka lalu lawan mereka boleh mati. Serius.

Kesimpulan

Jadi kepada pemilik Xbox 360 dan anda masih bermain pada konsol ini. Adakah pilihan kami ini juga termasuk di dalam pilihan permainan tembak menembak anda?

Ada apa-apa maklumat yang kami terlepas? Kongsikan pendapat anda di Facebook , Twitter ataupun Instagram kami.

LIKE dan SHARE Facebook Konsol.My jika anda menyukai info terkini tentang permainan video di Malaysia.